Příklady dobré praxe

14 tipů pro menší spotřebu auta a eko jízdu
Lidé a společnost |
Jak snížit spotřebu auta? Zkuste čtrnáct rad pro úspornější řízení auta, která prospěje nejen vaší peněžence, ale i životnímu prostředí.

Bezobalu minimalizuje vznik odpadů
| Bezobalu
Bezobalu provozuje tři pražské prodejny s kvalitními nebalenými potravinami, eko drogerií a kosmetikou a věnuje se osvětovým aktivitám.

Císařský ostrov ukazuje, jak plánovat budoucnost města
Obce a regiony | IPR Praha
Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR Praha) je hlavním koncepčním pracovištěm v oblasti architektury rozvoje a správy města.

Elpida: Stáří nemusí být závislé a osamělé, ale i aktivní a smysluplné
Lidé a společnost | Elpida
Jedním z ukazatelů úrovně lidské civilizace je postoj společnost k nejzranitelnějším skupinám obyvatel, mezi které bezesporu patří senioři.

IKEA: Udržitelnost jako součást business modelu
Hospodářský model | IKEA
Společensky odpovědná firma vyžaduje angažovanost i u svých dodavatelů.

Krása pomoci podporuje důstojný život seniorů
Lidé a společnost | Nadace Krása pomoci
Nadace Krása pomoci se věnuje dlouhodobě opomíjenému, avšak stále důležitějšímu tématu – životu seniorů

Safari Park myslí ZOOlogicky
Hospodářský model | Safari Park Dvůr Králové
Safari Park Dvůr Králové radikálně omezil spotřebu plastového odpadu.

Šetření energie v domácnosti začíná s domácími spotřebiči
Hospodářský model |
Šetření energiemi v domácnosti se nemůže vyhnout domácím elektrospotřebičům.

Třebíč prosazuje společensky odpovědné nakupování
Obce a regiony | Město Třebíč
Třebíč se už v roce 2014 stala Fairtradovým městem.

Udržitelná doprava pro zaměstnance
Obce a regiony | Nadace Partnerství
Dopravní zácpy ve velkoměstech mají nepříznivý vliv nejen na kvalitu ovzduší, ale také na fyzický a psychický stav člověka.

Vodafone: Matky vítány!
Lidé a společnost | Vodafone
Jak může firma podporovat zaměstnávání matek a posilovat postavení žen na pracovišti?

Zachraň jídlo: Jak chutná křivá zelenina?
Hospodářský model | Zachraň jídlo
Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí nebo znehodnotí.